UTE logo
head
MÖSZ logoUIPM logo
 
Facebook logo
 

Friss hírek

 

Világkupa I. állomása - Kairó

Zs. Tóth Anna- aki még junior korosztályos versenyzőként indult a felnőttek mezőnyében- bár remekül indított az első két számban (vívásban másodikként (242 pont), úszásban pedig negyedikként (2:18:27) zárt), a futás-lövészetben sajnos a 14. helyre csúszott vissza, így nem tudta kvalifikálni magát a döntőbe.

Az olimpiai bronzérmes minden tusában jól teljesített: vívásban a 8., úszásban pedig a 9. helyet szerezte meg. A lovaglópályán hibátlanul teljesített Marosi, és a kombináltban szerzett 3. helye végül ezüstérmet ért. A másik két magyar kissé elmaradt a várakozásoktól: Demeter Bence a 23., Tibolya Péter pedig a 27. helyen zárta a kairói világkupa versenyt.

Link: http://www.pentathlon.hu/category/aktualitasok/

 

Felkerültek az elsős, illetve második osztályos videók, melyek csütörtökön (2016.02.18.) és pénteken (2016.02.19.) készültek el a reggeli edzéseken. A videók megtekinthetőek a "videógaléria" menüpontban, valamint a facebook oldalunkon is!

Facebook link: https://www.facebook.com/uteottusa/?fref=ts

 

2016.01.25.

4. helyen végzett Tibolya Péter a nemzetközi fedettpályás versenyen!

Marosi Ádám nyerte a férfiak vasárnapi versenyét a Peridot fedettpályás öttusaviadalon, melynek végén harmadikként Demeter Bence is felállhatott a dobogóra. Kevéssel maradt le tőlük Tibolya Péter, aki negyedikként zárt, és befért még az első tízbe nyolcadikként Bereczki Richárd is a budapesti évadnyitón. További részletek az alábbi linkeken tekinthetők meg:

http://www.cardsys.hu/versenyek/2016indoor/index.htm
http://www.pentathlon.hu/2016/01/24/fedettpalyas-ottusa-idenynyito-marosi-gyozott-demeter-harmadik/
https://www.facebook.com/uteottusa/?fref=ts

2016.01.13.

Megszületett Tibolya Péter kisfia!

2016.01.13-án megszületett Tibolya Zsombor, 55 centimérrel és 3200 grammal. További részleteket az alábbi linkeken tekinthetnek meg:

https://www.facebook.com/uteottusa/?fref=ts
http://www.pentathlon.hu/2016/01/13/ujabb-ottusa-utod-megszuletett-tibolya-peter-kisfia/

 

 

2015.09.07.

Ismerkedési sportnapot tartott az UTE Öttusa Szakosztály

A sportnapon Pécsi István, a Kincsem Kft. igazgatója a lóverseny történetéről, telivérekről, híres magyar lovakról szóló érdekfeszítő előadásával bilincselte le  a jelenlévők figyelmét. Később az UTE történetét bemutató kisfilmet nézhették meg a gyerekek és felnőttek. Ezután az UTE versenyzői, köztük a válogatott öttusázó, Tibolya Péter ugróedzésének lehettek szemtanúi, majd maguk is lóra ülhettek.

A remek hangulatú eseményt egy közös piknikezéssel zárták.

Link

 

 

2015.09.05.

Zs. Tóth Anna bronzérmes lett az Ifi “A” Világbajnokságon, a női csapat ezüstérmes

Szeptember 01. és 06. között rendezzték meg az Ifjúsági “A” Világbajnokságot fiatal öttusázóink számára is Buenos Aires-ben.

A versenyen indulók névsora: Boros Alexandra, Palkovics Karolina, Simon Sarolta, Varga Eszter, Zs. Tóth Anna (UTE), Burcsik Barnabás, Kardos Bence, Mikó Domonkos, Salga Gergő.

Mind a négy hölgy induló; Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs.Tóth Anna és Varga Eszter is bejutott a fináléba a Buenos Aires-ben zajló Ifi “A” világbajnokságon. A bajnokság első versenynapján a nők selejtezőjét rendezték meg.

Anna a “B” csoportban indult és itt is a mezőny legjobbjai között végzett. Úszásban negyedik lett (2:16.65),  a vívást pedig 19 győzelemmel a 6. helyen zárta. A kombinált számban magabiztos teljesítményt nyújtva 13. lett, így összetettben a 8. helyen végzett, így ő is bejutott a fináléban.

A pénteki döntőben az úszást 2:17.28 időeredménnyel teljesítette, majd remek vívással, 25 győztes asszóval, a hatodik helyen zárta a második számot. A kombinált számban fantasztikus futással a 9. helyen végzett (514 pont), így összesen 1053 ponttal az ifjúsági világbajnokság bronzérmese lett, ami óriási öröm számára, hiszen végre egyéniben léphetett dobogóra világbajnokságon.

Csapatversenyben 3055 ponttal a magyar lányok (Zs. Tóth Anna, Boros Alexandra és Simon Sarolta) egy hajszállal maradtak le az első helyről.

Kállai Ákos, utánpótlás szövetségi kapitány elmondása szerint a verseny végén teljesen biztosak voltak benne, hogy a magyar lánycsapat nyakába kerül az aranyérem. Első helyre végül egy pont különbséggel a hihetetlenül erős orosz korosztály csapata került (3056), harmadik helyen pedig az egyiptomi lányok végeztek 2993 ponttal.

Mindannyiukra nagyon büszke vagyok, végig egyben voltak, igazi csapatként működtek a verseny egész ideje alatt. Számomra a dobogó második fokán pityergő magyar lányok nyerték meg ezt a versenyt.” –  nyilatkozta Kállai Ákos.

Link

 

 

2015.07.03.

Ötödik lett a magyar váltó a berlini öttusa VB-n

Két szám után még a kilencedik helyen állt a Tibolya Péter, Tomaschof Soma páros a berlini öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyében, majd a lovas pályán elért eredményeknek köszönhetően a hatodik helyre léptek előre, és a kombinált számban is tudtak javítani egy pozíciót.

A magyar kettős 1:57.13 perccel a 13. időt érte el a 2×100 méteres úszásban, amelyre az Olimpiai Stadion területén lévő nyitott 50 méteres medencében került sor. A mezőnyben 18 páros küzdött egymással és ezúttal is a vívás helyett az úszással indítottak a szervezők. Ennek az az oka, hogy a vívás immáron két részből a körvívásból és a bónuszvívásból áll, amit így könnyebb lebonyolítani. A teremben (körvívás) a hetedik helyen zárt a magyar kettős. Tibolya 12 ellenfelét győzte le és öttől kapott ki, míg a fiatal Tomaschof 7/10-es mutatóval zárt. A bónuszvívásban nem sikerült újabb pontokat szereznünk, ugyanis a kínaiakkal szemben elveszítettük az asszókat.

Lovaglásban Tibolya Péter kezdett, aki hibátlanul teljesített (63 mp.), majd Tomaschof Soma is remekül lovagolt, de neki azért meggyűlt a baja a lóval. Ennek ellenére ő is hiba nélkül megoldotta a feladat, de időtúllépés miatt levontak a mieinktől kilenc pontot.

A kombinált számra is maradt ereje a Tibolya, Tomaschof kettősnek, akik végül ötödik helyen értek célba (634 pont, 11:06 mp.), így egy remek eredménnyel kezdődött számunkra a világbajnokság Berlinben.

Link

 

 

2015.01.05.

82. életévében elhunyt Ferdinandy Géza világbajnok öttusázónk

2014. december 12-én hajnalban 82. életévében otthonában elhunyt Ferdinandy Géza, többszörös magyar bajnok, csapatvilágbajnok öttusázónk. Géza bá', avagy Gizus. Az öttusázók így szólították kortól függően. Talán az utolsó példánya a sportpolihisztoroknak. 1955-ben a világbajnok öttusacsapat tagja, a hatvanas években az Újpest Dózsa válogatott kerettag párbajtőrvívója, aki magyar sportolóként egyedüliként mondhatta el magáról, hogy három sportágban (öttusa, vívás, lovaglás) is a válogatottságig jutott! 1979-től klubunk öttusázóinak lovasedzője volt.

Géza Bácsi

Utánozhatatlan figura volt. Egyedi stílusa a magabiztos nyers hang, a szakmai tudás megfellebezhetetlen képviselete és a tanítványok tűzzel-vassal történő űzésének keveréke volt. Nem bánt kesztyűs kézzel senkivel, nagyon keményen közölte velünk, ha valami nem ment rendesen. Személyesen rengeteget köszönhetek neki, ő adott fazont a lovaglásomnak, ő nyüstölt addig, amíg meg nem szereztem a sziklaszilárd alapokat. Két téli felkészülésem is a lovaglás jegyében telt, egyedül foglalkozott velem, mindig a többiek után egy órával kezdtük az edzést. Csak ő, meg én és egy ló. Nem telt el egy perc sem anélkül, hogy ne mondott volna valamit: így csináld, úgy csináld, dőlj hátra, adj több szárat stb. Nem kímélt, néha kifejezetten azért adott vacak lovat alám egy edzésen, hogy sokkal magasabb mércének próbáljunk megfelelni! Volt olyan edzés is, amikor az elcsigázottság és a sikertelenség a sírásba kergetett engem, folytak a könnyeim. Ezt a keménységet nem mindenki viselte jól, de számomra a lovas edzőim közül ő volt a legmeghatározóbb, az ő irányításával váltam jó lovassá.

A másik emlék, amit sokan őrzünk róla, a kajálás. Főzés minden mennyiségben, az egész szakosztályt vagy a válogatottat szórakoztatta ilyenkor, mert a dumája is utánozhatatlan volt. Halászlé, pörkölt és röhögés. Ha edzésen valamelyikünk nem jól tette a dolgát, a disznótoros vacsorák utáni rémálmait látta bennünk.

Idős éveiben is sportolt, futott, tornázott. Emlékszem az első képre vele kapcsolatban. A Spartacus-os úszókkal jártam erősíteni reggelente a Margitszigeten, Kiss Laci és Nagy Józsi voltak az edzők. Minden reggel bejött egy ember húzódzkodni, hasizmot erősíteni, egy jót izzadni erősítés közben, de mindezt már egy futás után tette. Ez volt ő, sportolt, izzadt, minden nap le akart győzni valamit. Aztán a hétvégén elment horgászni, hogy kieresszen minden gőzt és kikapcsolódjon.

Most elment, de nem hagyott itt minket, él bennünk!

Géza Bácsi, egy jó disznótorost odaát is, de most már rémálmok nélkül, nyugodj békében!

Rizsa

Link

 

 

2015.12.19.

2015-ös Karácsonyi úszóverseny

A szombati napon, jó hangulatú versenyen vettek részt az UTE öttusa család tagjai (gyerekek, szülők, nagyszülők). A verseny,egy jó felmérő volt a gyermekek számàra a karácsonyi ajándékbontás előtt, hogy hol tartanak és hogy mennyit fejlődtek az ősz folyamán. A szülők, pedig láthatták gyermekeiket, hogy mire képesek egy versenyszituációban.

Jó volt làtni a sportolókat, hogy szinte mindenki kihozta magából a legtöbbet, a kicsiktől a nagyokig, és hogy mindenki előre tudott lépni a tavalyi szintjéhez képest. Ez a legfontosabb (ki technikailag, ki időeredményben)!

Fantasztikusak voltatok! Gratulálunk!

Képek
Eredmények

 

 

2015.10.18.

 

Hepp a csúcson!

Hepp Marci a ma rendezett Megathlon Kéttusa versenyen aranyérmes lett.

Gratulálunk ehhez a szuper jó teljesítményhez!

 

hirkep_1